Tambourelli VM i Skottland 27-28 juli 2018

Två familjer från FK TORs tambourelli-klubb i Stehag åkte till Skottland för att tävla i tambourelli-VM tillsammans med cirka 60 andra deltagare i alla åldrar från England, Skottland, Tyskland och Japan.

Först fick vi titta på en traditionell skotsk dansuppvisning, och sedan satte turneringen igång och höll på under två dagar i en sporthall medan det ösregnade ute. Matcherna blev många och tuffa, och alla från den minsta 8-åringen upp till de i över 50-års kategori kämpade hårt. Dag två protesterade kroppen, men det lossnade efter en längre uppvärmning.

Tambourelli i Stehags-deltagare presterade bra resultat. I kategorin 8-12 år kom Emile Lennartsson på 3:e plats i singel och spelade bra tillsammans med sin kusin i dubbel. Finn Lennartsson gick till semifinal i singel där han föll mot Sebastian Rose från Tyskland, den sedermera vinnaren som hade tränat 3 gånger i veckan under ett år för att vinna turneringen. Johanna Klaesson visade styrka och skicklighet men hennes grupp, med de två sedermera finalisterna, blev för tuff. Måns Jönsson och Jana Lüttjohann (från Kleinnaundorf i Tyskland) blev ett jättebra dubbel-team och kom på 3:e plats när de förlorade i semifinalen mot de slutliga vinnarna. Indy Lennartsson och hennes partner Lutz Reiter (från Dresden i Tyskland) kom till dubbelfinalen men hittade inte förbi det skotsk-engelska paret Graham Moffat & Jason Littlefield som var så bra på att smasha bollar och tog hem segern i en spännande match. Indy kom även till semifinal i singel där hon föll i en lång och hård match mot den slutliga silvermedaljören Katrin Ueberfuhr från Tyskland. Jasmine Bosenick från England visade vilken duktig spelare hon är när hon tog guld i damsingel.

Efterfesten var en chans för alla att koppla av och prata om allt möjligt med nyfunna kompisar över en middag på Creebridge Hotel. Där bestämdes det att nästa års tambourelli-VM kommer att hållas i Stehag (första gången utanför Storbritannien eller Tyskland)! Så vi kommer hem peppade och laddade inför höst-terminen, med målet att träna ännu hårdare inför nästa års VM.